Къртене на комин и поставяне на камина – какво трябва да знаем

Къртене на комин и поставяне на камина – какво трябва да знаем

Ако имате съществуващ вече комин и сте взели решение да поставите парно в дома си, то добре е първо да потърсите професионалист.

С компетентната оценка на специалист от фирма кърти може да получите ясна представа за това кое и как да бъде проектирано във вашия дом. Камината не е само за да създава топлина в дома, но и да изгражда интериора, затова нейното разположение, мащабируемост и редица други неща имат своята роля в избора.

 Kакво може да помогне специалиста по кърти

За какво може да помогне специалиста по кърти по отношение монтажа на комин и камина – той ще провери проходимостта на съществуващите отвори в комина. Ще направи обективна и ясна преценка за плътността, годността и конструкцията на вътрешните стени. Такъв може да е от полза и по отношение съпоставяне вашите принадлежности и комин с тези на съседите. В много от фирмите по къртачни работи могат да предложат и директно специалист, който да изготви оферта и за това, което трябва да се направи, материали, които трябва да бъдат закупени и други съпътстващи процеса работи. От вас се иска само ясна представа за визията, която целите да се постигне, избор на място на разположение на камина и избор на самата такава.

По време на къртене на комин трябва да се спазват стриктно инструкциите дадени от специалисти. След първоначална диагностика и оглед на собственика се дава цялостна оферта по извършване на работата. Такава най-често включва кърти чисти и извозва. Последното е като бонус и от голяма полза за домакина, защото след всякакви строителни работи остават куп материали, които следва да бъдат премахнати от помещението.

Спазвайте стриктно и инструкциите за експлоатация на камини с водна риза. Click To Tweet Това включва целият процес от разпалване до горивната работа. Заедно със семейството може и да научите за възможните опции при гасене или аварийно спиране. Спрете се на фирма, която предлага следгаранционно поддържане. Профилактиката на комини е също важен процес, на който годишно трябва да се обръща внимание.

Подобни статии

  • В началото мо­жахте да прочетете нещо по въпро­са. Целесъобразно би било да об­лицовате с плочки плота на ма­сичката за цветя, подпрозоречната дъска, плота на помощната ма­сичка в кухнята или масата във вашата домашна работилничка. А може би пък пода на кухненския шкаф или отделни плоскости, които да закрепите вертикално, за…
  • За всички подобни работи трябва да запомните, че е погрешно да използувате за основа обикнове­на дъска. Дървото има свойство­то да променя формата си при външни въздействия, като влага и смяна на температурата. Това оз­начава, че то „работи” постоян­но. Ако върху него са залепени плочки, те биха се разчупили и от­делили,…
  • Днес все повече потребители поставят ПВЦ дограма в своите домове и офиси. Съвременните прозорци ни помагат да осигурим подходящите температури в обектите ни и да спестим пари от електричество. За щастие новите дограми от поливинилхлорид издържат дълго време, без да променят цвета и формата си. Разбира се, за да удължите…
    Tags: да, и, на, за, от, в